Glikemijski indeks GI

Glikemijski indeks je numerička skala koja se koristi za određivanje koliko puno i koliko brzo pojedina hrana povisuje razinu glukoze u krvi. Glukoza predstavlja osnovnu energiju za većinu tjelesnih stanica, transportira se putem krvi, a uglavnom potječe iz ugljikohidrata koje unosimo hranom. Hrana koja posjeduje nisku vrijednost glikemijskog indeksa uzrokuje mali porast glukoze u krvi, a hrana s visokim GI uzrokuje brz i velik porast razine glukoze u krvi.

Više o svemu pročitajte na sljedećoj stranici.

538 Ukupno 1 Danas

Glikemijski indeks GI

by Mirta Grandić Vrijeme čitanja: <1 min
0

Portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i optimizirao oglašavanje. Više informacija

Kolačiće upotrebljavamo za prilagođavanje sadržaja i oglasa, omogućivanje značajki društvenih medija i analizu prometa. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zatvori